Levendulaszirup

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 2 nagy marék szárított levendulavirág
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg méz

Elkészítése:

A szárított levendulavirágot fél liter forró vízzel leforráztam és lefedve egy éjszakán át ázni hagytam.

Másnap tűzre tettem és kb a feléig beforraltam. Ekkor tettem bele a cukrot és még kevés ideig együtt forraltam, majd elzártam a gázt és mikor már picit hűlt a méz is belekerült.

Mély intenzív színe lett. Aki világosabban szereti, facsarhat bele citromlevet. Száraz borhoz, fagyinak öntetként, sütibe belekeverve kiváló kísérő. Nyugtatja a testet lelket, igazi aromabomba!