Lekváros piskóta kocka recept

Hozzávalók:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 púpos evőkanál finomliszt
- 6 púpos evőkanál kristálycukor
- sárgabarack lekvár
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjékhez a cukor 1/3-át adjuk, majd kemény habbá verjük.
A többi cukrot és a sárgákat fehéredésig keverjük. A kapott két masszát ezután egybeöntjük, majd a lisztet beleszitáljuk. Mindezt jól összedolgozzuk habverővel, ügyelve a csomótlanságra.
Sütőpapírral bélelt, kb 25*35 cm-es tepsibe öntjük a masszát. Fontos, hogy ne forró sütőbe tegyük a tésztát! Természetesen elő lehet melegíteni, de azt se túlzottan, máskülönben a cukor megég, ami pedig barnás kérget hagy maga után.
160 fokon, körülbelül fél órán át süssük a piskótát, de azidő alatt semmiképp ne nyissuk ki a sütő ajtaját, különben összeesik a tészta. Az utolsó 5-10 percben végezzünk tűőpróbát, hogy megsült-e.
A kívánt eredmény elérésekor lehetőleg mihamarabb fordítsuk arccal lefelé egy előre odakészített sütőpappíra. Ha idejében kezdjük lehúzni a papírt, sérülésmentes állapotban kezdhetjük el lekvárral megkenni a finomabbnál finomabb piskótánkat.
Jó étvágyat kívánok!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »