Lekváros papucs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg margarin
- 30 dkg liszt
- 4 evőkanál víz
- 1 evőkanál 10 %-os ecet
Töltelék:
- szilvalekvár
Díszítéshez:
- 2 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg porcukor
Elkészítése:
A tésztához valókat gyorsan kézzel összedolgozzuk, majd hűtőbe tesszük másnapig. (12-20 órára)
Másnap a tésztát ízléstől függően 3 vagy 5 mm vastagra nyújtjuk, majd 2 ujjnyi vastagságú csíkokra vágjuk, hosszában és keresztben, így kis nézeteket kapunk. Ezek közepébe kevés lekvárt teszünk (a szatmári szilvalekvárban nincs cukor, így sütés közben nem folyik ki).
A kis négyzetek két csücskét összenyomjuk, és sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük. Előmelegített sütőben világosra sütjük.
A sütőből kivétel után melegen meghintjük a vaníliás porcukorral.
Tipp:
Ha baracklekvár teszünk bele, akkor a tésztát pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és félhold alakúra hajtjuk, oldalait lenyomkodjuk, hogy sütés közben ne folyjon ki a lekvár. Világosra sütjük és melegen meghempergetjük a vaníliás porcukorban. Ekkor egy kicsit több porcukor kell! (15 dkg + 3 cs vaníliás cukor)
Vaníliás félhold is lehet a neve.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »