Lekváros papucs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg margarin
- 30 dkg liszt
- 4 evőkanál víz
- 1 evőkanál 10 %-os ecet
Töltelék:
- szilvalekvár
Díszítéshez:
- 2 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg porcukor
Elkészítése:
A tésztához valókat gyorsan kézzel összedolgozzuk, majd hűtőbe tesszük másnapig. (12-20 órára)
Másnap a tésztát ízléstől függően 3 vagy 5 mm vastagra nyújtjuk, majd 2 ujjnyi vastagságú csíkokra vágjuk, hosszában és keresztben, így kis nézeteket kapunk. Ezek közepébe kevés lekvárt teszünk (a szatmári szilvalekvárban nincs cukor, így sütés közben nem folyik ki).
A kis négyzetek két csücskét összenyomjuk, és sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük. Előmelegített sütőben világosra sütjük.
A sütőből kivétel után melegen meghintjük a vaníliás porcukorral.
Tipp:
Ha baracklekvár teszünk bele, akkor a tésztát pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és félhold alakúra hajtjuk, oldalait lenyomkodjuk, hogy sütés közben ne folyjon ki a lekvár. Világosra sütjük és melegen meghempergetjük a vaníliás porcukorban. Ekkor egy kicsit több porcukor kell! (15 dkg + 3 cs vaníliás cukor)
Vaníliás félhold is lehet a neve.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »