Lekváros bukta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 80 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- kb. 7 dl tej
- 8 dkg cukor
- 1 élesztő
- 1 dkg só
- 6 dkg vaj
- lekvár
- vaj a kenéshez
Elkészítése: 15 dkg lisztből az élesztővel és 2 dl langyon tejjel, pici sóval, 1 evőkanál cukorral kovászt készítünk. A megmaradt lisztből tejjel, tojássárgájával, cukorral, 6 dkg vajjal és a megkelt kovásszal, kevés sóval közepesen kemény tésztát dagasztunk.
Letakarjuk, és nem túl meleg helyen kelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, kockákra vágjuk, lekvárral töltjük.
A tepsit jó alaposan kikenjük vajjal (lehet kacsazsír is, ki mivel szereti). A becsavart buktákat egymás mellé tesszük, de mindig az egyiket megkenjük egy kis olajjal, és a másikat hozzá tapasztjuk. Közép meleg sütőben megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »