Lekváros bukta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 80 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- kb. 7 dl tej
- 8 dkg cukor
- 1 élesztő
- 1 dkg só
- 6 dkg vaj
- lekvár
- vaj a kenéshez
Elkészítése: 15 dkg lisztből az élesztővel és 2 dl langyon tejjel, pici sóval, 1 evőkanál cukorral kovászt készítünk. A megmaradt lisztből tejjel, tojássárgájával, cukorral, 6 dkg vajjal és a megkelt kovásszal, kevés sóval közepesen kemény tésztát dagasztunk.
Letakarjuk, és nem túl meleg helyen kelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, kockákra vágjuk, lekvárral töltjük.
A tepsit jó alaposan kikenjük vajjal (lehet kacsazsír is, ki mivel szereti). A becsavart buktákat egymás mellé tesszük, de mindig az egyiket megkenjük egy kis olajjal, és a másikat hozzá tapasztjuk. Közép meleg sütőben megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »