Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lekváros bukta recept

Lekváros bukta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg liszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • kb. 7 dl tej
    • 8 dkg cukor
    • 1 élesztő
    • 1 dkg só
    • 6 dkg vaj
    • lekvár
    • vaj a kenéshez

    Elkészítése: 15 dkg lisztből az élesztővel és 2 dl langyon tejjel, pici sóval, 1 evőkanál cukorral kovászt készítünk. A megmaradt lisztből tejjel, tojássárgájával, cukorral, 6 dkg vajjal és a megkelt kovásszal, kevés sóval közepesen kemény tésztát dagasztunk.

    Letakarjuk, és nem túl meleg helyen kelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, kockákra vágjuk, lekvárral töltjük.

    A tepsit jó alaposan kikenjük vajjal (lehet kacsazsír is, ki mivel szereti). A becsavart buktákat egymás mellé tesszük, de mindig az egyiket megkenjük egy kis olajjal, és a másikat hozzá tapasztjuk. Közép meleg sütőben megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá