Lekváros bukta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 80 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - kb. 7 dl tej
- 8 dkg cukor
- 1 élesztő
- 1 dkg só
- 6 dkg vaj
- lekvár
- vaj a kenéshez
Elkészítése: 15 dkg lisztből az élesztővel és 2 dl langyon tejjel, pici sóval, 1 evőkanál cukorral kovászt készítünk. A megmaradt lisztből tejjel, tojássárgájával, cukorral, 6 dkg vajjal és a megkelt kovásszal, kevés sóval közepesen kemény tésztát dagasztunk.
Letakarjuk, és nem túl meleg helyen kelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, kockákra vágjuk, lekvárral töltjük.
A tepsit jó alaposan kikenjük vajjal (lehet kacsazsír is, ki mivel szereti). A becsavart buktákat egymás mellé tesszük, de mindig az egyiket megkenjük egy kis olajjal, és a másikat hozzá tapasztjuk. Közép meleg sütőben megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

