Lekváros aranygaluska recept

Hozzávalók:
- 1/2kg liszt
- 2 dkg élesztő
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3 dl tej
- 10 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- csipet só
- 25 dkg sütésálló lekvár
- 20 dkg darált dió
- 15 dkg cukor
- 10 dkg olvasztott margarin
Elkészítése:
Az élesztőt 1dl langyos cukros tejben felfuttatjuk. A többi anyaggal együtt jól összedolgozzuk, és meleg helyen megkelesztjük. A megkelt tésztát kb. fél centisre kinyújtjuk, pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. Minden tésztára lekvárt teszünk és félbe hajtjuk, széleit lenyomkodjuk. Margarinnal kikent tepsibe sorba tesszük. Minden réteget bőven megszórunk cukros dióval olvasztott margarinnal locsoljuk. Lassú tűzön világos barnára sütjük. Vaníliamártással tálaljuk.
Sztori: Nagyobb méretű tortaformában is meglehet sütni, egyszerűbb a sütit összetördelni. Ezt a finomságot nem szokták vágni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Készítsen egészséges ételt az egész családnak: A legjobb airfryer receptek (x)
A rohanó hétköznapokon minden szülő ismeri a kihívást: hogyan kerüljön gyor
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.28. hétfő
Olyan válogatást állítottunk össze, amely gyors, kiadós és finom fogásokat
Tovább olvasom »
50 év szabadságvágy – Mandoki Soulmates megakoncert (x)
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki Tovább olvasom »

Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.23. Szerda
A mai menü egyszerre frissítő, laktató és villámgyorsan elkészíthető! Ideál
Tovább olvasom »