Lekváros aranygaluska recept
Hozzávalók:
- 1/2kg liszt
- 2 dkg élesztő
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 3 dl tej
- 10 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- csipet só
- 25 dkg sütésálló lekvár
- 20 dkg darált dió
- 15 dkg cukor
- 10 dkg olvasztott margarin
Elkészítése:
Az élesztőt 1dl langyos cukros tejben felfuttatjuk. A többi anyaggal együtt jól összedolgozzuk, és meleg helyen megkelesztjük. A megkelt tésztát kb. fél centisre kinyújtjuk, pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. Minden tésztára lekvárt teszünk és félbe hajtjuk, széleit lenyomkodjuk. Margarinnal kikent tepsibe sorba tesszük. Minden réteget bőven megszórunk cukros dióval olvasztott margarinnal locsoljuk. Lassú tűzön világos barnára sütjük. Vaníliamártással tálaljuk.
Sztori: Nagyobb méretű tortaformában is meglehet sütni, egyszerűbb a sütit összetördelni. Ezt a finomságot nem szokták vágni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »

