Lekváros aranygaluska recept
Hozzávalók:
- 1/2kg liszt
- 2 dkg élesztő
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 3 dl tej
- 10 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- csipet só
- 25 dkg sütésálló lekvár
- 20 dkg darált dió
- 15 dkg cukor
- 10 dkg olvasztott margarin
Elkészítése:
Az élesztőt 1dl langyos cukros tejben felfuttatjuk. A többi anyaggal együtt jól összedolgozzuk, és meleg helyen megkelesztjük. A megkelt tésztát kb. fél centisre kinyújtjuk, pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. Minden tésztára lekvárt teszünk és félbe hajtjuk, széleit lenyomkodjuk. Margarinnal kikent tepsibe sorba tesszük. Minden réteget bőven megszórunk cukros dióval olvasztott margarinnal locsoljuk. Lassú tűzön világos barnára sütjük. Vaníliamártással tálaljuk.
Sztori: Nagyobb méretű tortaformában is meglehet sütni, egyszerűbb a sütit összetördelni. Ezt a finomságot nem szokták vágni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »

