Lekváros aranygaluska

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1/2kg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 2 tojássárgája
  • 3 dl tej
  • 10 dkg margarin
  • 5 dkg porcukor
  • csipet só
  • 25 dkg sütésálló lekvár
  • 20 dkg darált dió
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg olvasztott margarin

Elkészítése:
Az élesztőt 1dl langyos cukros tejben felfuttatjuk. A többi anyaggal együtt jól összedolgozzuk, és meleg helyen megkelesztjük. A megkelt tésztát kb. fél centisre kinyújtjuk, pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. Minden tésztára lekvárt teszünk és félbe hajtjuk, széleit lenyomkodjuk. Margarinnal kikent tepsibe sorba tesszük. Minden réteget bőven megszórunk cukros dióval olvasztott margarinnal locsoljuk. Lassú tűzön világos barnára sütjük. Vaníliamártással tálaljuk.

Sztori: Nagyobb méretű tortaformában is meglehet sütni, egyszerűbb a sütit összetördelni. Ezt a finomságot nem szokták vágni.