Legyező recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- kb 2,5 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 50 dkg liszt
- 5 dkg porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 7,5 dkg margarin
- pici só
- 1 db citrom reszelt héja
A töltelékhez:
- kakaópor
- porcukor
Elkészítése:
Kevés langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, azután a kovásszal, a tojás sárgákkal, a porcukorral, az olvasztott margarinnal, a sóval és citromhéjjal ízesítve a tésztát megdagasztjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Finoman átgyúrjuk lisztezett deszkán, majd 5 darabra vágjuk.
Cipókat formálunk belőle, amiket egyenként fél cm vastagra kisodorunk, olajjal lekenünk, cukrozott kakaóval megszórunk. Utána feltekerjük, mint a bejglit középen ketté vágjuk, majd az így kapott két részt 1-1 cm-ként bevágjuk, de figyeljünk rá, hogy ne teljesen! Egy kicsit behajlítjuk,tojás sárgával lekenjük.
Mindegyik cipónál így járunk el,10 db lesz belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Még egyszer megkelesztjük,majd előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
Porcukorral megszórva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »