Hozzávalók:
Tésztához:
A töltelékhez:
Elkészítése:
Kevés langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, azután a kovásszal, a tojás sárgákkal, a porcukorral, az olvasztott margarinnal, a sóval és citromhéjjal ízesítve a tésztát megdagasztjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Finoman átgyúrjuk lisztezett deszkán, majd 5 darabra vágjuk.
Cipókat formálunk belőle, amiket egyenként fél cm vastagra kisodorunk, olajjal lekenünk, cukrozott kakaóval megszórunk. Utána feltekerjük, mint a bejglit középen ketté vágjuk, majd az így kapott két részt 1-1 cm-ként bevágjuk, de figyeljünk rá, hogy ne teljesen! Egy kicsit behajlítjuk,tojás sárgával lekenjük.
Mindegyik cipónál így járunk el,10 db lesz belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Még egyszer megkelesztjük,majd előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
Porcukorral megszórva tálaljuk.