Lecsóval töltött kenyér recept

Hozzávalók:
- 1/2 kg liszt
- 1 kk só
- 1 csomag porélesztő
- 2 dl langyos víz
- 1 ek olaj
- előző nap készített lecsó
- 1 szelet másnapos kenyér
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekevertem, majd 10 percig dagasztottam. Letakarva 1 órát kelesztettem, majd újra átgyúrtam.
Kétfelé osztottam, kilapítottam, majd mindkettőnek a közepébe az előző napról maradt lecsót tettem, amibe beletépkedtem egy nagy szelet másnapos kenyeret is, a héja nélkül. A lecsót jól megborsoztam.
Újra cipókat formáltam belőlük, majd a hajtogatással lefelé külön-külön cserépedénybe borítottam őket. Meleg helyen fél óráig ismét keltek, majd tetejét kereszt alakban bevágtam, és sütőbe tettem, aminek az aljára bögrében vizet raktam.
220 fokos sütőben, 35 perc alatt sült meg. Mikor kivettem, tetejét vizes konyharuhával átsimítottam.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »