Lecsóval töltött kenyér recept

Hozzávalók:
- 1/2 kg liszt
- 1 kk só
- 1 csomag porélesztő
- 2 dl langyos víz
- 1 ek olaj
- előző nap készített lecsó
- 1 szelet másnapos kenyér
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekevertem, majd 10 percig dagasztottam. Letakarva 1 órát kelesztettem, majd újra átgyúrtam.
Kétfelé osztottam, kilapítottam, majd mindkettőnek a közepébe az előző napról maradt lecsót tettem, amibe beletépkedtem egy nagy szelet másnapos kenyeret is, a héja nélkül. A lecsót jól megborsoztam.
Újra cipókat formáltam belőlük, majd a hajtogatással lefelé külön-külön cserépedénybe borítottam őket. Meleg helyen fél óráig ismét keltek, majd tetejét kereszt alakban bevágtam, és sütőbe tettem, aminek az aljára bögrében vizet raktam.
220 fokos sütőben, 35 perc alatt sült meg. Mikor kivettem, tetejét vizes konyharuhával átsimítottam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »