Lecsóval töltött kenyér

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Lecsóval töltött kenyér

Hozzávalók:

  • 1/2 kg liszt
  • 1 kk só
  • 1 csomag porélesztő
  • 2 dl langyos víz
  • 1 ek olaj
  • előző nap készített lecsó
  • 1 szelet másnapos kenyér

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összekevertem, majd 10 percig dagasztottam. Letakarva 1 órát kelesztettem, majd újra átgyúrtam.

Kétfelé osztottam, kilapítottam, majd mindkettőnek a közepébe az előző napról maradt lecsót tettem, amibe beletépkedtem egy nagy szelet másnapos kenyeret is, a héja nélkül. A lecsót jól megborsoztam.

Újra cipókat formáltam belőlük, majd a hajtogatással lefelé külön-külön cserépedénybe borítottam őket. Meleg helyen fél óráig ismét keltek, majd tetejét kereszt alakban bevágtam, és sütőbe tettem, aminek az aljára bögrében vizet raktam.

220 fokos sütőben, 35 perc alatt sült meg. Mikor kivettem, tetejét vizes konyharuhával átsimítottam.