Kutyus zsemle recept

Hozzávalók:
- 2 dkg élesztő
- 2-2,5 dl tej
- 2 ek cukor
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk só
- 60 dkg liszt
- 1 kis doboz natúr joghurt
- zsemlénként 3 szem mazsola
Elkészítése:
1 dl langyos tejben, a fele cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A liszt közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a joghurtot, a felvert tojást, a sót és a maradék cukrot és langyos tejet, majd végül a felfutottat élesztőt is.
Jól összedolgozzuk és dagasztjuk legalább 10 percig. (Némi izommunkát igénybe vesz :P)
Ezután meleg helyen megkelesztjük.
Ha megkelt 8-9 egyforma részre vágjuk. Kicsi de széles cipókat formázunk, két véglén bevágjuk, ez lesz a kutyus füle.
Megkenjük őket felvert tojóssal, ha szeretnénk szezámmaggal is megszóratjuk.
Veszünk 3 szem mazsolát, 2 db lesz a szeme, egy az orra. Ha ez is kész ismét kelesztjük is, ha már szép nagyok, előmelegített sütőben kb 180 °-on szép aranyszínűre vagy barnára sütjük.
Persze sütő függő!
Figyeljük a vége felé, nehogy az alja megsüljön és kemény legyen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »