Kürtőskalács recept

Elkészítése:
Egy nagyobb tálban a langyos tejet elkeverejük a cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk benne (a tetejére szórok egy kis lisztet, hogy könnyebben felfusson).
A felfutott élesztőt a többi hozzávalóval kb 5 perc alatt összedagasztjuk, majd 45 perc alatt megkelesztjük.
Ha megkelt kinyújtjuk ujjniy vastagra, majd 1,5 centis széles csíkokra vágjuk.
A kalács ksütőt megkenjük olajjal, majd rátekerjük a tésztát. A tésztát is bekenjük az olajjal és megforgatjuk a kristálycukorban. Az előre bemelegített grillsütő felett folyamatosan forgatva aranybarnára sütjük.
Ebből a mennyiségből nekem 6 kalácsom lett.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »