Kürtőskalács recept
Elkészítése:
Egy nagyobb tálban a langyos tejet elkeverejük a cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk benne (a tetejére szórok egy kis lisztet, hogy könnyebben felfusson).
A felfutott élesztőt a többi hozzávalóval kb 5 perc alatt összedagasztjuk, majd 45 perc alatt megkelesztjük.
Ha megkelt kinyújtjuk ujjniy vastagra, majd 1,5 centis széles csíkokra vágjuk.
A kalács ksütőt megkenjük olajjal, majd rátekerjük a tésztát. A tésztát is bekenjük az olajjal és megforgatjuk a kristálycukorban. Az előre bemelegített grillsütő felett folyamatosan forgatva aranybarnára sütjük.
Ebből a mennyiségből nekem 6 kalácsom lett.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

