Krumplis pogácsa golyónak álcázva recept

Hozzávalók:
- főtt, langyosra hűlt burgonya
- só
- tejföl
- vaj
- liszt
- kisütéshez olaj
Elkészítése:
A főtt,langyosra hűlt krumplit áttöröm annyira, hogy darabok ne maradjanak benne. Jó alaposan megsózom.
Teszek hozzá tejfölt, puha vajat, majd összekeverem.
Fokozatosan lisztezem, annyit, hogy könnyű de nem ragadós tésztám legyen. Lisztezett deszkán kinyújtom, kb. 2 cm-re. Kicsi pogácsa szaggatóval kiszaggatom. Mindegyiket golyóvá formázom, majd fritőzben szép arany barnára sütöm.
Tipp:
Nem tudom az arányokat. Azért nem mert pl. ha főzök 4 szem közepes krumplit ahhoz rakok 1 jó kanál tejfölt és 2 dkg puha vajat. De már a lisztet nem tudom mert attól függ, hogy mennyit kér a krumpli.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »