Krumplis pogácsa golyónak álcázva recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- főtt, langyosra hűlt burgonya
- só
- tejföl
- vaj
- liszt
- kisütéshez olaj
Elkészítése:
A főtt,langyosra hűlt krumplit áttöröm annyira, hogy darabok ne maradjanak benne. Jó alaposan megsózom.
Teszek hozzá tejfölt, puha vajat, majd összekeverem.
Fokozatosan lisztezem, annyit, hogy könnyű de nem ragadós tésztám legyen. Lisztezett deszkán kinyújtom, kb. 2 cm-re. Kicsi pogácsa szaggatóval kiszaggatom. Mindegyiket golyóvá formázom, majd fritőzben szép arany barnára sütöm.
Tipp:
Nem tudom az arányokat. Azért nem mert pl. ha főzök 4 szem közepes krumplit ahhoz rakok 1 jó kanál tejfölt és 2 dkg puha vajat. De már a lisztet nem tudom mert attól függ, hogy mennyit kér a krumpli.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.