Krumplis pogácsa golyónak álcázva

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • főtt, langyosra hűlt burgonya
  • tejföl
  • vaj
  • liszt
  • kisütéshez olaj

Elkészítése:

A főtt,langyosra hűlt krumplit áttöröm annyira, hogy darabok ne maradjanak benne. Jó alaposan megsózom.

Teszek hozzá tejfölt, puha vajat, majd összekeverem.

Fokozatosan lisztezem, annyit, hogy könnyű de nem ragadós tésztám legyen. Lisztezett deszkán kinyújtom, kb. 2 cm-re. Kicsi pogácsa szaggatóval kiszaggatom. Mindegyiket golyóvá formázom, majd fritőzben szép arany barnára sütöm.

Tipp:

Nem tudom az arányokat. Azért nem mert pl. ha főzök 4 szem közepes krumplit ahhoz rakok 1 jó kanál tejfölt és 2 dkg puha vajat. De már a lisztet nem tudom mert attól függ, hogy mennyit kér a krumpli.