Krumplis pogácsa recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 60 dkg héjában főtt burgonya
- 70 dkg liszt
- 1.5 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 2 teáskanál só
- 16 dkg zsír + a kenéshez
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A krumplit héjában megfőzzük, majd krumplinyomón áttörjük. Az élesztőt langyos tejben az egy teáskanál cukorral felfuttatjuk. A 16 dkg zsírt a még langyos krumplival habosra keverjük, hozzátesszük a megkelt élesztőt, a lisztet, a tojást és a sót. Jól összegyúrjuk és 40 percig meleg helyen pihentetjük.
A megkelt tésztát 2 cm vastagságúra elnyújtjuk és megkenjük olvasztott zsírral, majd összehajtogatjuk, hogy réteges legyen. Minden hajtásnál lekenjük a tésztát zsírral. 15 percig pihentetjük. Majd ismét elnyújtjuk és megkenjük a tésztát és összehajtogatjuk. Amikor másodszor is 15 percet pihent a tészta elnyújtjuk 2 cm vastagságúra.
A tetejét fél centiméterenként bevagdossuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Oldalait megsodorjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Megkenjük a tetejét tojással és ízlés szerint reszelt sajtot is szórhatunk rá. Előmelegített sütőben sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 különleges piskótatekercs, ami nem lekváros
A piskótatekercs az egyik legkedveltebb sütemény, de nem kell mindig a lekv
Tovább olvasom »12 soklapos süti recept karácsonyra
A karácsonyi asztal díszei a soklapos sütik, amelyek rétegeikben rejtik az
Tovább olvasom »12 házi készítésű itóka karácsonyra
A házi készítésű likőrök tökéletes kiegészítői az ünnepi hangulatnak, legye
Tovább olvasom »A karácsony sztárja: A tökéletes hókifli titka
A hókifli az ünnepi időszak egyik legnagyobb klasszikusa, amelynek omlós té
Tovább olvasom »12 mennyei kosárka az ünnepi asztalra
A kosárkák nemcsak a karácsonyi asztal látványos díszei, hanem ellenállhata
Tovább olvasom »Marlenkát az ünnepi asztalra: 10 kipróbált recept, amivel tuti a siker!
A Marlenka az ünnepi asztalok édes királynője, amely minden alkalommal leny
Tovább olvasom »