Krumplis pogácsa recept

Hozzávalók:
- 75 dkg liszt
- 15 dkg zsír
- 25 dkg főtt, áttört burgonya
- 3 dkg élesztő
- 1 bögre tej
- 1 kk. cukor
- 1 ek. só
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, hozzáadjuk a langyos, főtt, áttört burgonyát, sót, 1 tojás sárgáját, a cukros tejben felfuttatott élesztőt, összekeverjük, apránként hozzáadjuk a tejet, jól kidolgozzuk. Hüvelykujjnyira kinyújtjuk, kiszaggatjuk, kb. 2 órát pihentetjük a tepsiben, majd tojással megkenjük, kisütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »