Krumplis pogácsa recept

Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- l kg héjában főtt krumpli
- 30 dkg zsír v. margarin
- 2 pohár tejföl
- 3 dkg élesztő
- kb.2-3 evőkanál só
A héjában megfőtt burgonyát hámozás után lereszeljük, hozzáadjuk a lisztet, zsírt v.margarint, a tejfölt, a sót és a kevés cukrozott langyos tejben megfuttatott élesztőt. Jól összedolgozzuk és utána meleg helyen
/betakarva/ kelesztjük. Kb. fél v.egy
óra /függ a melegtől/.
Kissé átgyúrjuk, kinyújtjuk és kiszaggatjuk. Margarinnal kikent tepsibe rakjuk és kevés pihentetés uán előmelegített sütőben kb.200-220 fokon kisütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »