Krumplis pogácsa recept

Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- l kg héjában főtt krumpli
- 30 dkg zsír v. margarin
- 2 pohár tejföl
- 3 dkg élesztő
- kb.2-3 evőkanál só
A héjában megfőtt burgonyát hámozás után lereszeljük, hozzáadjuk a lisztet, zsírt v.margarint, a tejfölt, a sót és a kevés cukrozott langyos tejben megfuttatott élesztőt. Jól összedolgozzuk és utána meleg helyen
/betakarva/ kelesztjük. Kb. fél v.egy
óra /függ a melegtől/.
Kissé átgyúrjuk, kinyújtjuk és kiszaggatjuk. Margarinnal kikent tepsibe rakjuk és kevés pihentetés uán előmelegített sütőben kb.200-220 fokon kisütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »