Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krumplis kenyerem recept

Krumplis kenyerem
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
190 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 75 dkg liszt
    • kb 2 nagy evőkanálnyi maradék krumplipüré
    • 2-2,5 tk só
    • 37 dkg aktív kovász
    • 1,5 dkg élesztő
    • kb 3 dl víz
    • 3 ek olaj

    Elkészítése:

    A krumplipürét kitettem a konyhapultra átvegye a szobahőt.Az átszitált lisztet a sóval elkeverem, majd elmorzsoltam alaposan a liszttel.

    Az élesztőt felfuttattam 2 dl langyos vízbe egy picike cukorral és kevés liszttel. Majd tésztát dagasztottam a többi hozzávalóval együtt, óvatosan adagoljuk a vizet a krumpli miatt, ne legyen ragadós és kemény se a tészta.

    Letakarom és hagyom fél órát kelni, ezután jól átgyúrom és hagyom még egy tizenöt percet kelni. Megformázom és beleteszem a sütőpapírral kibélelt kacsasütőmbe, ráteszem a tetejét is. Hagyom 1 órát kelni, bevágom a tetejét, bekapcsolom a sütőt 230 fokra.

    Mikor már felmelegedett a sütő a kenyeret és az edény tetejét is alaposan bespriccelem vízzel, visszateszem a kenyérre az edény tetejét és beteszem a sütőbe,1 órát sütöm. Kiveszem azonnal az edényből rácsra teszem és vízzel lespriccelem. Hagyom kihűlni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá