Krumplis kenyerem recept

Hozzávalók:
- 75 dkg liszt
- kb 2 nagy evőkanálnyi maradék krumplipüré
- 2-2,5 tk só
- 37 dkg aktív kovász
- 1,5 dkg élesztő
- kb 3 dl víz
- 3 ek olaj
Elkészítése:
A krumplipürét kitettem a konyhapultra átvegye a szobahőt.Az átszitált lisztet a sóval elkeverem, majd elmorzsoltam alaposan a liszttel.
Az élesztőt felfuttattam 2 dl langyos vízbe egy picike cukorral és kevés liszttel. Majd tésztát dagasztottam a többi hozzávalóval együtt, óvatosan adagoljuk a vizet a krumpli miatt, ne legyen ragadós és kemény se a tészta.
Letakarom és hagyom fél órát kelni, ezután jól átgyúrom és hagyom még egy tizenöt percet kelni. Megformázom és beleteszem a sütőpapírral kibélelt kacsasütőmbe, ráteszem a tetejét is. Hagyom 1 órát kelni, bevágom a tetejét, bekapcsolom a sütőt 230 fokra.
Mikor már felmelegedett a sütő a kenyeret és az edény tetejét is alaposan bespriccelem vízzel, visszateszem a kenyérre az edény tetejét és beteszem a sütőbe,1 órát sütöm. Kiveszem azonnal az edényből rácsra teszem és vízzel lespriccelem. Hagyom kihűlni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »