Krumplis kenyerem recept

Hozzávalók:
- 75 dkg liszt
- kb 2 nagy evőkanálnyi maradék krumplipüré
- 2-2,5 tk só
- 37 dkg aktív kovász
- 1,5 dkg élesztő
- kb 3 dl víz
- 3 ek olaj
Elkészítése:
A krumplipürét kitettem a konyhapultra átvegye a szobahőt.Az átszitált lisztet a sóval elkeverem, majd elmorzsoltam alaposan a liszttel.
Az élesztőt felfuttattam 2 dl langyos vízbe egy picike cukorral és kevés liszttel. Majd tésztát dagasztottam a többi hozzávalóval együtt, óvatosan adagoljuk a vizet a krumpli miatt, ne legyen ragadós és kemény se a tészta.
Letakarom és hagyom fél órát kelni, ezután jól átgyúrom és hagyom még egy tizenöt percet kelni. Megformázom és beleteszem a sütőpapírral kibélelt kacsasütőmbe, ráteszem a tetejét is. Hagyom 1 órát kelni, bevágom a tetejét, bekapcsolom a sütőt 230 fokra.
Mikor már felmelegedett a sütő a kenyeret és az edény tetejét is alaposan bespriccelem vízzel, visszateszem a kenyérre az edény tetejét és beteszem a sütőbe,1 órát sütöm. Kiveszem azonnal az edényből rácsra teszem és vízzel lespriccelem. Hagyom kihűlni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »