Krumplis kenyerem

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
190 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Krumplis kenyerem

Hozzávalók:

  • 75 dkg liszt
  • kb 2 nagy evőkanálnyi maradék krumplipüré
  • 2-2,5 tk só
  • 37 dkg aktív kovász
  • 1,5 dkg élesztő
  • kb 3 dl víz
  • 3 ek olaj

Elkészítése:

A krumplipürét kitettem a konyhapultra átvegye a szobahőt.Az átszitált lisztet a sóval elkeverem, majd elmorzsoltam alaposan a liszttel.

Az élesztőt felfuttattam 2 dl langyos vízbe egy picike cukorral és kevés liszttel. Majd tésztát dagasztottam a többi hozzávalóval együtt, óvatosan adagoljuk a vizet a krumpli miatt, ne legyen ragadós és kemény se a tészta.

Letakarom és hagyom fél órát kelni, ezután jól átgyúrom és hagyom még egy tizenöt percet kelni. Megformázom és beleteszem a sütőpapírral kibélelt kacsasütőmbe, ráteszem a tetejét is. Hagyom 1 órát kelni, bevágom a tetejét, bekapcsolom a sütőt 230 fokra.

Mikor már felmelegedett a sütő a kenyeret és az edény tetejét is alaposan bespriccelem vízzel, visszateszem a kenyérre az edény tetejét és beteszem a sütőbe,1 órát sütöm. Kiveszem azonnal az edényből rácsra teszem és vízzel lespriccelem. Hagyom kihűlni.