Krumpli rétes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1,5 kg krumpli
- 2 kk só
- 35 dkg finomliszt
- 1 dl tej
- 1,5 dl olaj
- 5 dkg búzadara
Elkészítése:
A megtisztított és kockára vágott krumplit sós vízben megfőzzük, majd még melegen áttörjük, majd kihűtjük.
A kihűlt krumplihoz hozzáadjuk a lisztet, tejet és közepes keménységű tésztává gyúrjuk.
4 részre osztjuk és egyenként kinyújtjuk, úgy, hogy beleférjen egy közepes méretű tepsibe. A tésztákat egyenként lekenjük olajjal, kevés búzadarával megszórjuk, majd feltekerjük, mint a bejglit. Így 4 rudat kapunk.
A másik formázása, hogy a nyers tésztát kinyújtjuk és tetszés szerinti formára vágjuk, a tetejét beirdaljuk. Olajjal lekenjük, sütőpapíros tepsire tesszük és 200 fokon kb 30-35 percig sütjük.
Tipp:
A krumpli rétes a mi tájunkon, ahol élek a hagyományos ételek közé tartozik. Az Édesanyáink, Nagyanyáink már sütötték ezt az ízletes ételt. Kiváló levesekhez vagy magában is, egyszerű de nagyszerű!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »