Krumpli rétes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1,5 kg krumpli
- 2 kk só
- 35 dkg finomliszt
- 1 dl tej
- 1,5 dl olaj
- 5 dkg búzadara
Elkészítése:
A megtisztított és kockára vágott krumplit sós vízben megfőzzük, majd még melegen áttörjük, majd kihűtjük.
A kihűlt krumplihoz hozzáadjuk a lisztet, tejet és közepes keménységű tésztává gyúrjuk.
4 részre osztjuk és egyenként kinyújtjuk, úgy, hogy beleférjen egy közepes méretű tepsibe. A tésztákat egyenként lekenjük olajjal, kevés búzadarával megszórjuk, majd feltekerjük, mint a bejglit. Így 4 rudat kapunk.
A másik formázása, hogy a nyers tésztát kinyújtjuk és tetszés szerinti formára vágjuk, a tetejét beirdaljuk. Olajjal lekenjük, sütőpapíros tepsire tesszük és 200 fokon kb 30-35 percig sütjük.
Tipp:
A krumpli rétes a mi tájunkon, ahol élek a hagyományos ételek közé tartozik. Az Édesanyáink, Nagyanyáink már sütötték ezt az ízletes ételt. Kiváló levesekhez vagy magában is, egyszerű de nagyszerű!