Krumpli rétes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Krumpli rétes

Hozzávalók:

  • 1,5 kg krumpli
  • 2 kk só
  • 35 dkg finomliszt
  • 1 dl tej
  • 1,5 dl olaj
  • 5 dkg búzadara

Elkészítése:

A megtisztított és kockára vágott krumplit sós vízben megfőzzük, majd még melegen áttörjük, majd kihűtjük.

A kihűlt krumplihoz hozzáadjuk a lisztet, tejet és közepes keménységű tésztává gyúrjuk.

4 részre osztjuk és egyenként kinyújtjuk, úgy, hogy beleférjen egy közepes méretű tepsibe. A tésztákat egyenként lekenjük olajjal, kevés búzadarával megszórjuk, majd feltekerjük, mint a bejglit. Így 4 rudat kapunk.

A másik formázása, hogy a nyers tésztát kinyújtjuk és tetszés szerinti formára vágjuk, a tetejét beirdaljuk. Olajjal lekenjük, sütőpapíros tepsire tesszük és 200 fokon kb 30-35 percig sütjük.

Tipp:

A krumpli rétes a mi tájunkon, ahol élek a hagyományos ételek közé tartozik. Az Édesanyáink, Nagyanyáink már sütötték ezt az ízletes ételt. Kiváló levesekhez vagy magában is, egyszerű de nagyszerű!