Kovászolt dinnyehéj, cukkinivel, csilivel recept

Hozzávalók:
Hozzávalók 5 literes üveghez:
- 1 dinnye meghámozott héja
- 3 db kisebb cukkini hámozva, felszeletelve
- 1 csili
- 5-6-db gyöngyhagyma, vagy 1 lila hagyma negyedbe vágva
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 2 ek só
- 3 db. krumpli
- kb 1,8 l meleg víz
Elkészítése:
A múlt nyáron kísérletezésre adtam fejem. Sikerült kovászolnom dinnyehéjat cukkinivel, csilivel, kakukkfűvel, kaporral, gyöngyhagymával, fokhagymával. A hagyományos kovászolási eljárást követve, lenyűgöző az eredmény! A csilitől enyhén csípős, a kaportól, kakukkfűtől lágy, a hagymától ás fokhagymától, csodálatos aromát kapott a mű!
5 literes üvegbe rétegeztem a kovászolni valókat, közé csilit, hagymát, 3 szál kakukkfüvet, és szárított kaporszárat tettem. Meleg vízzel öntöttem fel, a vízhez, literenként 1 ek. sót adva. (jelenesetben 2 ek az üveghez)
ljára, közepére, és tetejére krumpliszeleteket tettem, és napos helyen hagytam kovászolódni. Az időjárás kegyére bízva, időnként a vizet pótolva, 4 nap alatt érett meg.
Nem kellett tartanom, az uborkánál túlkovászolás esetén jelentkező nyálkásodástól. Az eredményen felbuzdulva hamarosan más összetevőkkel is folytatom a kísérletet. Bátran javaslom másoknak is.
Soha nem voltam híve, hogy bármit is szemétbe dobjak, épp ezért próbáltam újrahasznosítani a dinnyehéjat. Ajánlom mindenkinek!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »