Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kovászolt dinnyehéj, cukkinivel, csilivel recept

Kovászolt dinnyehéj, cukkinivel, csilivel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
240 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    Hozzávalók 5 literes üveghez:

    • 1 dinnye meghámozott héja
    • 3 db kisebb cukkini hámozva, felszeletelve
    • 1 csili
    • 5-6-db gyöngyhagyma, vagy 1 lila hagyma negyedbe vágva
    • 5-6 gerezd fokhagyma
    • 2 ek só
    • 3 db. krumpli
    • kb 1,8 l meleg víz

    Elkészítése:

    A múlt nyáron kísérletezésre adtam fejem. Sikerült kovászolnom dinnyehéjat cukkinivel, csilivel, kakukkfűvel, kaporral, gyöngyhagymával, fokhagymával. A hagyományos kovászolási eljárást követve, lenyűgöző az eredmény! A csilitől enyhén csípős, a kaportól, kakukkfűtől lágy, a hagymától ás fokhagymától, csodálatos aromát kapott a mű!

    5 literes üvegbe rétegeztem a kovászolni valókat, közé csilit, hagymát, 3 szál kakukkfüvet, és szárított kaporszárat tettem. Meleg vízzel öntöttem fel, a vízhez, literenként 1 ek. sót adva. (jelenesetben 2 ek az üveghez)

    ljára, közepére, és tetejére krumpliszeleteket tettem, és napos helyen hagytam kovászolódni. Az időjárás kegyére bízva, időnként a vizet pótolva, 4 nap alatt érett meg.

    Nem kellett tartanom, az uborkánál túlkovászolás esetén jelentkező nyálkásodástól. Az eredményen felbuzdulva hamarosan más összetevőkkel is folytatom a kísérletet. Bátran javaslom másoknak is.

    Soha nem voltam híve, hogy bármit is szemétbe dobjak, épp ezért próbáltam újrahasznosítani a dinnyehéjat. Ajánlom mindenkinek!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá