Kókuszos rácsos pite recept

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk. Egyharmadát félretesszük a rácsozáshoz. A tészta 2/3-át gáztepsi nagyságúra kinyújtjuk, majd a kivajazott, lisztezett tepsibe tesszük, és megkenjük baracklekvárral.
A töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral alaposan kikeverjük, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, belekeverjük a tejfölt, majd óvatosan beleforgatjuk a kókuszreszeléket és a habbá vert tojásfehérjét.
Az egészet ráöntjük a lekvárral megkent tésztára, elsimítjuk. A maradék tésztából csíkokat vágunk, és berácsozzuk vele.
Előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb. 180 fokon, 35 perc alatt világos rózsaszínűre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »