Kókuszos rácsos pite recept

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk. Egyharmadát félretesszük a rácsozáshoz. A tészta 2/3-át gáztepsi nagyságúra kinyújtjuk, majd a kivajazott, lisztezett tepsibe tesszük, és megkenjük baracklekvárral.
A töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral alaposan kikeverjük, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, belekeverjük a tejfölt, majd óvatosan beleforgatjuk a kókuszreszeléket és a habbá vert tojásfehérjét.
Az egészet ráöntjük a lekvárral megkent tésztára, elsimítjuk. A maradék tésztából csíkokat vágunk, és berácsozzuk vele.
Előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel kb. 180 fokon, 35 perc alatt világos rózsaszínűre sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »