Kókuszos csiga recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 80 dkg liszt
- 4 dl tej
- 15 dkg cukor
- 5 dkg lágy margarin
- 4 dkg élesztő
Kenéshez:
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 15 dkg kókuszreszelék
- tepsi kikenéséhez margarin
Elkészítése:
Én az élesztős tésztákat a kenyérsütő gépembe szoktam összeállítani, amihez nem kell külön futtatni az élesztőt, s meg is keleszti, ha már bedagasztotta, de hagyományos módon is elkészíthető természetesen.
Egy tálba öntöm az átszitált lisztet, kis fészket csinálok a közepére, amibe belemorzsolom az élesztőt. Megszórom egy kis cukorral, kevés tejet locsolok bele a fészekbe, majd elkeverem az élesztő, tej, cukor keveréket. Felvesz annyi lisztet, hogy a liszt halom közepén lesz a kovász. Persze külön tálkában is készíthetjük.
Hagyok neki kicsit állni, majd hozzáadva a fennmaradt cukrot kidagasztom a tejjel.
Kelesztés után kinyújtom fél centis lapra. Családi adag lévén két részre is oszthatjuk. Kinyújtás után megkenem a margarin, porcukor, kókuszreszelék keverékével, feltekerem, majd 2 centis darabokra vágom. Fektetve kikent tepsibe sorakoztatom, a tészta végét a csigák alá hajtva, hogy ne forduljon ki. Ha körben a szélét kicsit megnyomkodom, a közepe szépen kiemelkedik sütés közben. Kelesztés után szép pirosra sütjük.