Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kókuszos csiga recept

Kókuszos csiga
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 80 dkg liszt
    • 4 dl tej
    • 15 dkg cukor
    • 5 dkg lágy margarin
    • 4 dkg élesztő

    Kenéshez:

    • 20 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 15 dkg kókuszreszelék
    • tepsi kikenéséhez margarin

    Elkészítése:
    Én az élesztős tésztákat a kenyérsütő gépembe szoktam összeállítani, amihez nem kell külön futtatni az élesztőt, s meg is keleszti, ha már bedagasztotta, de hagyományos módon is elkészíthető természetesen.
    Egy tálba öntöm az átszitált lisztet, kis fészket csinálok a közepére, amibe belemorzsolom az élesztőt. Megszórom egy kis cukorral, kevés tejet locsolok bele a fészekbe, majd elkeverem az élesztő, tej, cukor keveréket. Felvesz annyi lisztet, hogy a liszt halom közepén lesz a kovász. Persze külön tálkában is készíthetjük.
    Hagyok neki kicsit állni, majd hozzáadva a fennmaradt cukrot kidagasztom a tejjel.
    Kelesztés után kinyújtom fél centis lapra. Családi adag lévén két részre is oszthatjuk. Kinyújtás után megkenem a margarin, porcukor, kókuszreszelék keverékével, feltekerem, majd 2 centis darabokra vágom. Fektetve kikent tepsibe sorakoztatom, a tészta végét a csigák alá hajtva, hogy ne forduljon ki. Ha körben a szélét kicsit megnyomkodom, a közepe szépen kiemelkedik sütés közben. Kelesztés után szép pirosra sütjük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá