Kivis pite torta recept

Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- fél csomag sütőpor
- 15 dkg margarin
- 1 bögre tej
- 1 ek kakaópor
- 6 kivi
A csokimázhoz
- 15 dkg margarin
- 1 ek cukor
- 1 ek kakaópor
Elkészítése:
Először szétválasztom a tojásokat. A fehérjét kemény habbá verem. Ezután a tojássárgáját a margarinnal és a cukorral jól összekeverem habosra.
Rászitálom a lisztet és a sütőport összekeverem és hozzáadom a tojásfehérjét. Picit keverem kisebb fokozaton, hogy ne törjem össze a habot, de fakanállal is lehet.
Egy kerek tortaformát kivajazok. A tészta felét beleöntöm, a másik feléhez 1 evőkanál kakaóport szórok és hozzákeverem.
A kétféle réteg tészta közé a felkarikázott kivit rakom, erre öntöm rá a kakaós tésztát.
A sütőt előmelegítem. 150 fokon légkeveréses sütőben kb 40 perc alatt készre sütöm, de tűpróbát csinálok, ha még ragad a közepe sütöm. Amikor kész hagyom kihűlni.
Elkészítem a csokimázat a margarint a cukorral és a kakaóporral egy kis lábasban felolvasztom, közben kevergetem.
Amikor felolvadt ráöntöm a pitére, a tetejére karikára vágott kiwit rakok. Reggeli kávéhoz, vagy délután egy bögre meleg tejjel isteni finom!
Jó étvágyat hozzá!
Tipp:
Annál finomabb,minél több kivit rakunk bele. Én először készítettem, legközelebb többel fogom :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »