Kiflipuding recept

Hozzávalók:
- 5 kifli
- 5 dl tej
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek liszt
- 1 csomag vaniliás cukor
- kb. 1 ek ízlés szerinti lekvár
- cukor
Elkészítése:
A kifliket karikákra vágjuk, és jénai tálba tesszük. A tál méretét a kiflimennyiség határozza meg, A tojásokat szétválasztjuk. A tejet edénybe tesszük, belekeverjük a tojások sárgáját, 1 evőkanál lisztet, 1 csomag vaníliás cukrot, és annyi cukrot, amennyire édes krémet szeretnénk. A tej előtt célszerű az edénybe tenni egy kevés vizet, így nem ég le.
Lassú lángon habverővel folyamatosan kevergetve felforraljuk, forrás után pár percet még rotyogni hagyjuk. Kellően folyékony vaníliakrémet kapunk.
A krémet a kiflikre öntjük. A kiflik tetejére bármilyen ízű lekvárt kenhető. A fehérjét kemény habbá verjük, kevés cukrot ebbe is tehetünk, majd ráegyengetjük a kiflikre. Kb. 180 fokon sütjük 15-20 percig.
Tipp:
Nagyon egyszerű, és nagyon finom. Egyetlen szabály a kiflik-tojások-tej aránya. A lekvárból nem kell sokat kenni, hogy ne legyen túl édes, viszont a végén nagyon finom ízt fog adni. Cukrot pedig mindenki annyi rakhat bele, amennyire édesszájú.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »