Hozzávalók:
Elkészítése:
A kifliket karikákra vágjuk, és jénai tálba tesszük. A tál méretét a kiflimennyiség határozza meg, A tojásokat szétválasztjuk. A tejet edénybe tesszük, belekeverjük a tojások sárgáját, 1 evőkanál lisztet, 1 csomag vaníliás cukrot, és annyi cukrot, amennyire édes krémet szeretnénk. A tej előtt célszerű az edénybe tenni egy kevés vizet, így nem ég le.
Lassú lángon habverővel folyamatosan kevergetve felforraljuk, forrás után pár percet még rotyogni hagyjuk. Kellően folyékony vaníliakrémet kapunk.
A krémet a kiflikre öntjük. A kiflik tetejére bármilyen ízű lekvárt kenhető. A fehérjét kemény habbá verjük, kevés cukrot ebbe is tehetünk, majd ráegyengetjük a kiflikre. Kb. 180 fokon sütjük 15-20 percig.
Nagyon egyszerű, és nagyon finom. Egyetlen szabály a kiflik-tojások-tej aránya. A lekvárból nem kell sokat kenni, hogy ne legyen túl édes, viszont a végén nagyon finom ízt fog adni. Cukrot pedig mindenki annyi rakhat bele, amennyire édesszájú.