Vajas kifli recept
Hozzávalók:
- 600 g sima liszt
- 300 ml víz
- 10 g porélesztő
- 60 g vaj
- 200 ml tejföl
- 2 tk só
- 2 ek olívaolaj (a dagasztáshoz)
- 60 g vaj (a lekenéshez)
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sóval és az élesztővel, majd összedolgozzuk a többi hozzávalóval. Megcsorgatjuk olajjal, és lefedve 10 percet pihentetjük. Ezután sima, rugalmas tésztává dagasztjuk, és lefedve kb. 70 perc alatt megkelesztjük.
A tésztát lisztezett deszkán megfelezzük, előbb az egyik, majd a másik tésztát kör alakúra nyújtjuk, megkenjük a felolvasztott vajjal és 4 részre vágjuk. Mindegyiket feltekerjük, majd kiflit formázunk belőle.
Zsírpapírral bélelt tepsiben még kb. 45 percet kelesztjük. Ezalatt a sütőt felmelegítjük 200 °C-ra, és egy vízzel töltött fazekat teszünk az aljába. A kifliket lekenjük hideg vízzel, megszórjuk nagy szemű sóval, és a forró sütőben 10 percig lefedve, majd további 15 percig fedő nélkül sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »


