Vajas kifli recept

Hozzávalók:
- 600 g sima liszt
- 300 ml víz
- 10 g porélesztő
- 60 g vaj
- 200 ml tejföl
- 2 tk só
- 2 ek olívaolaj (a dagasztáshoz)
- 60 g vaj (a lekenéshez)
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sóval és az élesztővel, majd összedolgozzuk a többi hozzávalóval. Megcsorgatjuk olajjal, és lefedve 10 percet pihentetjük. Ezután sima, rugalmas tésztává dagasztjuk, és lefedve kb. 70 perc alatt megkelesztjük.
A tésztát lisztezett deszkán megfelezzük, előbb az egyik, majd a másik tésztát kör alakúra nyújtjuk, megkenjük a felolvasztott vajjal és 4 részre vágjuk. Mindegyiket feltekerjük, majd kiflit formázunk belőle.
Zsírpapírral bélelt tepsiben még kb. 45 percet kelesztjük. Ezalatt a sütőt felmelegítjük 200 °C-ra, és egy vízzel töltött fazekat teszünk az aljába. A kifliket lekenjük hideg vízzel, megszórjuk nagy szemű sóval, és a forró sütőben 10 percig lefedve, majd további 15 percig fedő nélkül sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »