Töltött kifli recept

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 5 dkg élesztő
- kb.2 dl tej
- pici cukor
- Tölteléknek (ízlés szerint)
- dió, mák, lekvár
- tejföl,só, bors, paprika,párizsi (lehet még fantáziálni)
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos tejben pici cukorral elmorzsoljuk, felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk. Ha az élesztő kész, akkor hozzáadjuk a tésztához. Összegyúrjuk, jól kidolgozzuk, majd néhány órára hűtőbe tesszük. Lisztezett deszkán vékonyra elnyújtjuk, egyenlő nagyságú háromszögekre vágjuk.Lehet édes tölteléke, de sós is. Pl. ha az utóbbit választjuk, akkor finomra darálhatunk párizsit,amit tejföllel, sóval, borssal, paprikával keverünk el. Ezzel megtöltjük. Ha édeset készítünk, akkor sütés előtt a tetejüket tojássárgával/de lehet mézet belekeverni a tojásba/,ha sós, akkor paprikás tojássárgával 2-szer jól megkenjük. Mérsékelten meleg sütőben szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »