Töltött kifli recept
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 5 dkg élesztő
- kb.2 dl tej
- pici cukor
- Tölteléknek (ízlés szerint)
- dió, mák, lekvár
- tejföl,só, bors, paprika,párizsi (lehet még fantáziálni)
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos tejben pici cukorral elmorzsoljuk, felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk. Ha az élesztő kész, akkor hozzáadjuk a tésztához. Összegyúrjuk, jól kidolgozzuk, majd néhány órára hűtőbe tesszük. Lisztezett deszkán vékonyra elnyújtjuk, egyenlő nagyságú háromszögekre vágjuk.Lehet édes tölteléke, de sós is. Pl. ha az utóbbit választjuk, akkor finomra darálhatunk párizsit,amit tejföllel, sóval, borssal, paprikával keverünk el. Ezzel megtöltjük. Ha édeset készítünk, akkor sütés előtt a tetejüket tojássárgával/de lehet mézet belekeverni a tojásba/,ha sós, akkor paprikás tojássárgával 2-szer jól megkenjük. Mérsékelten meleg sütőben szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

