Hozzávalók:
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos tejben pici cukorral elmorzsoljuk, felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk. Ha az élesztő kész, akkor hozzáadjuk a tésztához. Összegyúrjuk, jól kidolgozzuk, majd néhány órára hűtőbe tesszük. Lisztezett deszkán vékonyra elnyújtjuk, egyenlő nagyságú háromszögekre vágjuk.Lehet édes tölteléke, de sós is. Pl. ha az utóbbit választjuk, akkor finomra darálhatunk párizsit,amit tejföllel, sóval, borssal, paprikával keverünk el. Ezzel megtöltjük. Ha édeset készítünk, akkor sütés előtt a tetejüket tojássárgával/de lehet mézet belekeverni a tojásba/,ha sós, akkor paprikás tojássárgával 2-szer jól megkenjük. Mérsékelten meleg sütőben szép pirosra sütjük.