Többízű kifli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 2 evőkanál zsír
- 2 evőkanál cukor
- 4 dl aludttej
- 10 g sütőpor
- annyi liszt, hogy a tészta jól nyújtható legyen és ne ragadjon
A töltelékhez:
- mák, dió, lekvár vagy ki, mit szeret
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, több részre osztjuk. A tésztákat egyenként kinyújtjuk kör alakúra és kb fél cm vastagra. Akkora háromszögekre vágjuk, amekkora kifliket szeretnénk. A háromszögek szélesebb felére tesszük a tölteléket, majd feltekerjük.
A tölteléket aszerint kell elkészíteni, hogy mekkora adagot készítünk. A darált mákot vagy diót porcukorral összekeverjük, kicsit megáztatjuk (forró tejet ntünk rá kb 0,5 dl-t), hogy könnyebben rá lehessen tenni a tésztára (kissé ragdjon), különben mind kifolyik belőle.
180 fokos, előmelegített sütöben addig sütjük, amíg világosbarnák nem lesznek a kiflik. Végül ha kihűlt megszórjuk porcukorral.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »

