Többízű kifli recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
A tésztához:
- 2 evőkanál zsír
- 2 evőkanál cukor
- 4 dl aludttej
- 10 g sütőpor
- annyi liszt, hogy a tészta jól nyújtható legyen és ne ragadjon
A töltelékhez:
- mák, dió, lekvár vagy ki, mit szeret
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, több részre osztjuk. A tésztákat egyenként kinyújtjuk kör alakúra és kb fél cm vastagra. Akkora háromszögekre vágjuk, amekkora kifliket szeretnénk. A háromszögek szélesebb felére tesszük a tölteléket, majd feltekerjük.
A tölteléket aszerint kell elkészíteni, hogy mekkora adagot készítünk. A darált mákot vagy diót porcukorral összekeverjük, kicsit megáztatjuk (forró tejet ntünk rá kb 0,5 dl-t), hogy könnyebben rá lehessen tenni a tésztára (kissé ragdjon), különben mind kifolyik belőle.
180 fokos, előmelegített sütöben addig sütjük, amíg világosbarnák nem lesznek a kiflik. Végül ha kihűlt megszórjuk porcukorral.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.