Többízű kifli

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Többízű kifli

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 2 evőkanál zsír
  • 2 evőkanál cukor
  • 4 dl aludttej
  • 10 g sütőpor
  • annyi liszt, hogy a tészta jól nyújtható legyen és ne ragadjon

A töltelékhez:

  • mák, dió, lekvár vagy ki, mit szeret

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, több részre osztjuk. A tésztákat egyenként kinyújtjuk kör alakúra és kb fél cm vastagra. Akkora háromszögekre vágjuk, amekkora kifliket szeretnénk. A háromszögek szélesebb felére tesszük a tölteléket, majd feltekerjük.

A tölteléket aszerint kell elkészíteni, hogy mekkora adagot készítünk. A darált mákot vagy diót porcukorral összekeverjük, kicsit megáztatjuk (forró tejet ntünk rá kb 0,5 dl-t), hogy könnyebben rá lehessen tenni a tésztára (kissé ragdjon), különben mind kifolyik belőle.

180 fokos, előmelegített sütöben addig sütjük, amíg világosbarnák nem lesznek a kiflik. Végül ha kihűlt megszórjuk porcukorral.

Jó étvágyat!