Tarka kifli recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 5 dkg kakaópor
- 1 kávéskanál só
- 2 evőkanál cukor
- 2 dl olaj
- 5 dkg élesztő
- 3 dl tej
- 70 dkg liszt
Sziruphoz:
- 0,5 dl víz
- 5 dkg cukor
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd a kakaópor kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót és alaposan kidolgozzuk. A tésztát két részre osztjuk, a kakaóport kikeverjük 1 ek vízzel és a tészta egyik felébe beledagasztjuk. A tésztákat meleg helyen, letakarva duplájára kelesztjük.
Ha megkelt a két tésztát vékonyra és kör alakúra nyújtjuk, lehetőleg ugyanakkorára. A barnára rátesszük a fehéret és egyenlő háromszögekre vágjuk, majd feltekerjük.
A kész kifliket sütőpapíros tepsibe tesszük egymástól kicsit távolabb és kelesztjük még 20 percig. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb 30 percig.
A vízbe belekeverjük a cukrot és felforraljuk, majd a még forró kiflikre csorgatjuk a szirupot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

