Tarka kifli recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 5 dkg kakaópor
- 1 kávéskanál só
- 2 evőkanál cukor
- 2 dl olaj
- 5 dkg élesztő
- 3 dl tej
- 70 dkg liszt
Sziruphoz:
- 0,5 dl víz
- 5 dkg cukor
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd a kakaópor kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót és alaposan kidolgozzuk. A tésztát két részre osztjuk, a kakaóport kikeverjük 1 ek vízzel és a tészta egyik felébe beledagasztjuk. A tésztákat meleg helyen, letakarva duplájára kelesztjük.
Ha megkelt a két tésztát vékonyra és kör alakúra nyújtjuk, lehetőleg ugyanakkorára. A barnára rátesszük a fehéret és egyenlő háromszögekre vágjuk, majd feltekerjük.
A kész kifliket sütőpapíros tepsibe tesszük egymástól kicsit távolabb és kelesztjük még 20 percig. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük kb 30 percig.
A vízbe belekeverjük a cukrot és felforraljuk, majd a még forró kiflikre csorgatjuk a szirupot.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

