Répás kiflik recept
Ők is elkészítették

Ezek a kis lekváros kiflik, egyike azoknak az apró édes sütiknek amik nagy kedvencei gyerekeimnek.
Tojás nélkül készül így már elég korán adható babáknak is, és nem utolsó sorban a takarékos konyha finom eleme is lehet.
Ami nem szokványos hozzávaló, az a répa. Higgyétek el megéri kipróbálni !
Ez alkalommal gyerekkori barátnőm és kislánya érkezésére készítettem el :)
Hozzávalók 32 db-hoz:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 15 dkg reszelt sárgarépa (kis lyukú reszelőn)
- 1 kk őrölt gyömbér
- csipet só
- lekvár a töltéshez (ízlésünknek megfelelően)
- vaníliás porcukor a hempergetéshez
Elkészítése:
Sárgarépát megtisztítjuk és kis lyukú reszelőn lereszeljük. A lisztben elkeverjük a gyömbérport és a csipet sót. Nem, nem tévedés a tésztában nincs cukor, sem sütőpor!
A lisztet puha vajjal összegyúrjuk. Hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, egy jól gyúrható vajas tésztát kapunk. 20 percet hűtőben pihentetjük. Csodaszép színt ad a sárgarépa a tésztának.
Sütőt előmelegítjük 180 fokra. Szobahőmérsékleten kiengedve kétfelé vágjuk a tésztát és lisztezett alapon “kör alakúra” nyújtjuk.
Pizzavágó segítségével 16 cikkre vágjuk.
Külső felében kevés lekvárt kanalazunk, feltekerjük kis kifli formává. A maradék tésztánkkal ugyan így járunk el :)
A lekvár ízét tekintve, a savanykásabb ízvilágúakat ajánlanám.
Sütőpapíros lemezen 15-20 perc alatt “világosra” sütjük. Még forrón egyesével vaníliás porcukorba hempergetjük, rácsra téve hűtjük.
Tipp:
Jól záródó fém dobozban akár több hétig is friss marad …(ha marad)
Dupla adag készítésénél alább már nem is adom :)))
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »