Olajbogyós – olívaolajos kifli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 1 dl olívaolaj
- 3 dl tej
- 2 ek kefír
- 0,5 kk só
- 0,5 kk őrölt köménymag
- 0,5 kk olasz fűszerkeverék vagy morzsolt oregánó
- két maroknyi magozott olajbogyó
- 1 csomag szárított élesztő, vagy 1 kk szódabikarbóna
- 1 csipet cukor
Elkészítése:
A héten minden nap vendégek jönnek, ma olajbogyós-olívaolajos kifliket sütöttem, egy adagot szódabikarbónával és egy másikat szárított élesztővel, mert később mégis felfedeztem két csomag aranytartalékot.
Egy keverőtálba beleöntöm a lisztet, a közepére egy üreget készítek, ebbe beleöntöm a hozzávalókat és addig gyúrom míg rendes kelt tészta állagú nem lesz. Ha kell még hozzá egy kevés folyadék, akkor abból a léből öntök hozzá keveset, amiben az olajbogyó volt.
A szódabikarbónást azonnal, az élesztős változatot pedig fél óra kelesztés után sütöttem meg, addigra a szódásak kisültek.
Az összegyúrt tésztát négy részre osztom és azután egy-egy darabot kinyújtok, majd négy részre vágva négy háromszöget kapok, amiket feltekerek kifli formára. Egy adagból 16 kifli lesz, de ha nagyobbakat akarunk, akkor csak felezzük a tésztát és akkor nagyobb háromszögeket kapunk.
Olívaolajjal vékonyan megkent sütőpapírra téve arany- vagy bronzbarnára sütjük.
Tejfeles gombapaprikást fogok főzni és ahhoz kínálom kenyér helyett.
Tipp:
A képeken a porcelántálban a szódabikarbónás van, a rácson pedig a szárított élesztős változat. Természetesen kockaélesztőt is lehet használni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »