Mákos kifli recept

Hozzávalók:
- 2 db natúr sajtkrém
- 15 dkg vaj
- 3 evőkanál cukor
- só
- 25 dkg finomliszt
Mák töltelék:
- 15 dkg darált mák
- 1 dl tej
- 10 dkg cukor
- 1 evőkanál vaníliaaroma
- 1 db citrom héja
A tészta tetejére:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál tej
Elkészítése:
A hozzávalókat összegyúrjuk, és fóliába csomagoljuk, legalább kb. 1 órára hűtőbe tesszük. Kivesszük és kinyújtjuk a tésztát és cikkelyeket készítünk belőle, megtöltjük a töltelékkel és feltekerjük kifli formára. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, megkenjük a tojással, és kb. 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »