Kiflik Máriától recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin (2-3 dkg a kenéshez)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 2 dl tejföl
- só
- 1 cs instant élesztő
Töltelék:
- mák vagy dió
- 1 cs vaníliás cukor porcukorral összekeverve
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit dagasztógéppel vagy kézzel jól kidolgozom, és 1/2 órát pihentetem letakarva. 4 részre osztom, és vékonyra nyújtom. Olvasztott vajjal megkenem, és feltekerem rúdba, majd 8 részre vágom. Kinyújtom, megkenem/megszórom a töltelékkel és kifliket formázok belőle. 180 fokon 20 perc alatt kisütöm, majd még forrón vaníliás porcukorba hempergetem.
Tipp:
Szeretem ezt az édességet,mert nagyon omlós,és gyorsan elkészíthető.Nászasszonyomtól való a recept.Róla neveztem el.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

