Kiflik Máriától recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin (2-3 dkg a kenéshez)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2 dl tejföl
- só
- 1 cs instant élesztő
Töltelék:
- mák vagy dió
- 1 cs vaníliás cukor porcukorral összekeverve
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit dagasztógéppel vagy kézzel jól kidolgozom, és 1/2 órát pihentetem letakarva. 4 részre osztom, és vékonyra nyújtom. Olvasztott vajjal megkenem, és feltekerem rúdba, majd 8 részre vágom. Kinyújtom, megkenem/megszórom a töltelékkel és kifliket formázok belőle. 180 fokon 20 perc alatt kisütöm, majd még forrón vaníliás porcukorba hempergetem.
Tipp:
Szeretem ezt az édességet,mert nagyon omlós,és gyorsan elkészíthető.Nászasszonyomtól való a recept.Róla neveztem el.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »