Kakaós vaníliás tekercs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5 dkg kakaópor
- 1 mk só
- 2 ek cukor
- 2 dl olaj
- 5 dkg élesztő
- 3 dl tej
- 70 dkg liszt
Szirup:
- 0,5 dl víz
- 5 dkg cukor
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk a cukorral, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.
Összegyúrjuk a többi hozzávalóval, a kakaópor kivételével. Meleg helyen duplájára kelesztjük, majd ketté vesszük a tésztát és az egyik felébe belegyúrjuk a kakaóport.
Újra kelesztjük a tésztákat, majd egyforma nagyságú körökre nyújtjuk a két tésztát, a barnára rátesszük a fehéret és a nyújtófával egyszer átnyújtjuk az egymáson lévő tésztákat.
Tetszés szerinti háromszögekre felvágjuk, feltekerjük, kifli formára hajtjuk. Sütőpapíros tepsibe tesszük egymástól kicsit távolabb, újra kelesztjük, majd 200 fokon készre sütjük.
A szirup hozzávalóit felfőzzük, majd ha kisültek a kiflik akkor megkenjük vele.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »