Hókifli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin, vagy zsír
- csipet só
- 2 kk cukor
- kb 2- 2,5 dl tejföl
Töltelék:
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 10 dkg cukor
- 20 dkg darált dió
- vaníliás cukor
- csipet só
A mákos tölteléket is ugyanezzel az arányokkal készítettem csak vaníliás cukor helyett reszelt citromhéjat tettem bele.
Elkészítése:
A margarint/zsírt elmorzsoljuk a liszttel, a cukorral, a sóval, majd összegyúrjuk a tejföllel. Folpackba becsomagoljuk amíg elkészül a töltelék.
A töltelékhez a tojásfehérjét felverjük a cukorral és a sóval, majd belefogatjuk a darált diót. A mákost is így készítjük el.
A tésztát 2-3mm vastagra nyújtjuk, majd egy nagyobb pohárral kb 7 cm átmérőjű köröket szúrunk ki.
A szélére tesszük a tölteléket, majd feltekerjük, összenyomkodjuk és kiflire formázzuk.
Bélelt tepsibe tesszük, majd 180 fokon kb 12 perc alatt készre sütjük.
Még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk. Sütés után azonnal puha lesz.
Készítettem már meggyes,túrós és gesztenyés töltelékkel is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »