Hókifli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin, vagy zsír
- csipet só
- 2 kk cukor
- kb 2- 2,5 dl tejföl
Töltelék:
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje - 10 dkg cukor
- 20 dkg darált dió
- vaníliás cukor
- csipet só
A mákos tölteléket is ugyanezzel az arányokkal készítettem csak vaníliás cukor helyett reszelt citromhéjat tettem bele.
Elkészítése:
A margarint/zsírt elmorzsoljuk a liszttel, a cukorral, a sóval, majd összegyúrjuk a tejföllel. Folpackba becsomagoljuk amíg elkészül a töltelék.
A töltelékhez a tojásfehérjét felverjük a cukorral és a sóval, majd belefogatjuk a darált diót. A mákost is így készítjük el.
A tésztát 2-3mm vastagra nyújtjuk, majd egy nagyobb pohárral kb 7 cm átmérőjű köröket szúrunk ki.
A szélére tesszük a tölteléket, majd feltekerjük, összenyomkodjuk és kiflire formázzuk.
Bélelt tepsibe tesszük, majd 180 fokon kb 12 perc alatt készre sütjük.
Még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk. Sütés után azonnal puha lesz.
Készítettem már meggyes,túrós és gesztenyés töltelékkel is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

