Csodakifli recept

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, majd hidegre tesszük több órára, akár egy éjszakára. (A maradék tojás fehérjéből hármat a töltelékbe használok, egyet a kenéshez.)
A diót összekeverjük 8-10 dkg cukorral, 2-3 kanál baracklekvárral,és 3 keményre vert tojásfehérjével. A tésztát kinyújtjuk vékonyra, négyzet alakúra vágjuk és megtöltjük. Megformázzuk, a tetejét megkenjük a maradék tojás fehérjével, és 170 fokon kb 25-30 percig sütjük. Ha megsült porcukorba forgatjuk még melegen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »