Csodakifli recept
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, majd hidegre tesszük több órára, akár egy éjszakára. (A maradék tojás fehérjéből hármat a töltelékbe használok, egyet a kenéshez.)
A diót összekeverjük 8-10 dkg cukorral, 2-3 kanál baracklekvárral,és 3 keményre vert tojásfehérjével. A tésztát kinyújtjuk vékonyra, négyzet alakúra vágjuk és megtöltjük. Megformázzuk, a tetejét megkenjük a maradék tojás fehérjével, és 170 fokon kb 25-30 percig sütjük. Ha megsült porcukorba forgatjuk még melegen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

