Kelt tészta recept
Hozzávalók:
- 75 dkg liszt
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 1 cs (instant) élesztő
- kevés tej,cukor (az élesztőt felfuttatni)
- 25 dkg margarin vagy zsír
- tejföl amennyit felvesz
- pici só
Elkészítése:
A lisztet összemorzsoljuk a margarinnal majd hozzáadjuk a tojások sárgáját,a felfuttatott élesztőt. Összegyúrjuk és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk, de ne legyen túl lágy! Felhasználás előtt fél órát pihentetjük.Készíthetünk belőle buktát,kakaós vagy pizzás csigát…stb.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

