Kelt tészta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 75 dkg liszt
  • 4 db tojás sárgája
  • 1 cs (instant) élesztő
  • kevés tej,cukor (az élesztőt felfuttatni)
  • 25 dkg margarin vagy zsír
  • tejföl amennyit felvesz
  • pici só

Elkészítése:
A lisztet összemorzsoljuk a margarinnal majd hozzáadjuk  a tojások sárgáját,a felfuttatott  élesztőt. Összegyúrjuk és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk, de ne legyen túl lágy! Felhasználás előtt fél órát pihentetjük.Készíthetünk belőle buktát,kakaós vagy pizzás csigát…stb.