Kelt perec recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 1 tk só
- 1 ek napraforgó olaj
- 3 dl tej
- 1 teáskanál cukor
- 5 dkg élesztő
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl víz (langyos)
Elkészítése:
Egy mélyebb tálba öntjük a lisztet.
Az élesztőt felfuttatjuk a tejben a cukorral. A liszthez adjuk az olajat, sót, tojást és a tejben felfuttatott élesztőt.
Jól összedagasztjuk, és lassacskán hozzáadjuk a langyos vizet. Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkán 8 db cipóra osztjuk (egy perechez 2 db cipót fonunk össze).
Kb. 30 cm hosszú csíkokat sodrunk, 2 db-ot fonunk össze, és a végét kör alakba eldolgozzuk.
Zsírral vagy olajjal kikent nagyobb tepsibe helyezzük a pereceket, kb. még 30 percet kelesztjük, lekenjük 1 db felvert tojással, és aranyszínűre sütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.