Kelt perec recept

Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 1 tk só
- 1 ek napraforgó olaj
- 3 dl tej
- 1 teáskanál cukor
- 5 dkg élesztő
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl víz (langyos)
Elkészítése:
Egy mélyebb tálba öntjük a lisztet.
Az élesztőt felfuttatjuk a tejben a cukorral. A liszthez adjuk az olajat, sót, tojást és a tejben felfuttatott élesztőt.
Jól összedagasztjuk, és lassacskán hozzáadjuk a langyos vizet. Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkán 8 db cipóra osztjuk (egy perechez 2 db cipót fonunk össze).
Kb. 30 cm hosszú csíkokat sodrunk, 2 db-ot fonunk össze, és a végét kör alakba eldolgozzuk.
Zsírral vagy olajjal kikent nagyobb tepsibe helyezzük a pereceket, kb. még 30 percet kelesztjük, lekenjük 1 db felvert tojással, és aranyszínűre sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »