Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kelt perec recept

Kelt perec
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • 1 tk só
    • 1 ek napraforgó olaj
    • 3 dl tej
    • 1 teáskanál cukor
    • 5 dkg élesztő
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl víz (langyos)

    Elkészítése:

    Egy mélyebb tálba öntjük a lisztet.

    Az élesztőt felfuttatjuk a tejben a cukorral. A liszthez adjuk az olajat, sót, tojást és a tejben felfuttatott élesztőt.

    Jól összedagasztjuk, és lassacskán hozzáadjuk a langyos vizet. Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.

    Lisztezett deszkán 8 db cipóra osztjuk (egy perechez 2 db cipót fonunk össze).

    Kb. 30 cm hosszú csíkokat sodrunk, 2 db-ot fonunk össze, és a végét kör alakba eldolgozzuk.

    Zsírral vagy olajjal kikent nagyobb tepsibe helyezzük a pereceket, kb. még 30 percet kelesztjük, lekenjük 1 db felvert tojással, és aranyszínűre sütjük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá