Kelt koszorú recept

Elkészítése:
A tejhez 1 kávéskanál porcukrot adunk, és felmelegítjük.
Amikor a tej langyosra melegszik, hozzáadjuk az élesztőt, és ezt meghintjük 1 késhegynyi liszttel.
Egy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a felvert tojások sárgáját, a sót, majd apránként a cukrot és 6 evőkanál olajat, majd hólyagosra dagasztjuk. Amikor elkészült, adjuk hozzá a maradék 2 ek. olajat.
Meleg helyen duplájára kelesztjük. Amikor megkelt, lisztezett felületre borítjuk, és ujjnyi vastagságúra nyújtjuk.
Feltekerjük, koszorú formába hajtjuk, és zsírral vagy olajjal kikent tepsibe tesszük.
Körülbelül 2 cm szélességűre bevagdossuk, de úgy, hogy a közepétől 1 cm megmaradjon.
Ezután a cikkekből egyiket kifelé, másikat befelé hajtjuk. Felvert tojással lekenjük, és előmelegített sütőben 180 fokon készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

50 év szabadságvágy – Mandoki Soulmates megakoncert (x)
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki Tovább olvasom »

Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.23. Szerda
A mai menü egyszerre frissítő, laktató és villámgyorsan elkészíthető! Ideál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.22. kedd
Ma egy igazán ínycsiklandó és harmonikus menüsorral készültünk neked, ahol
Tovább olvasom »
Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »