Kelt húsvéti nyuszik recept
Elkészítése:
Egy tálba morzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, 0,7 dl langyos tejet és 2 ek lisztet. Meleg helyen felfuttatjuk.
Tálba szitáljuk a megmaradt lisztet egy csipet sóval. Hozzáadjuk a megmaradt cukrot és a tejet. Hozzákeverjük a tojások sárgáját, a citrom reszelt héját, a felolvasztott de nem forró vajat és a felfuttatott élesztőt. Összedolgozzuk, fényesre dagasztjuk, majd lefedve meleg helyen duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, 0,5 cm vastagságúra kinyújtjuk. Nagyobb és kisebb pogácsaszaggatóval kiszurkáljuk, zsírral kikent tepsibe tesszük (a nagyobb a teste, a kisebb a feje).
A maradék tésztából (nagyon pici adagokból) készítjük el a fülüket, lábukat és az orrukat. Egész borsszem a szemük.
Felvert tojással lekenjük, és előmelegített sütőben 180 fokon szép aranyszínűre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

