Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kelt húsvéti nyuszik recept

Kelt húsvéti nyuszik
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 2,5 dkg friss élesztő
    • 6 dkg cukor
    • 1,5 dl tej
    • 30 dkg finomliszt
    • 1 kk só
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 0,5 citromból nyert citromlé
    • 10 dkg vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 szem fekete bors

    Elkészítése:

    Egy tálba morzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, 0,7 dl langyos tejet és 2 ek lisztet. Meleg helyen felfuttatjuk.

    Tálba szitáljuk a megmaradt lisztet egy csipet sóval. Hozzáadjuk a megmaradt cukrot és a tejet. Hozzákeverjük a tojások sárgáját, a citrom reszelt héját, a felolvasztott de nem forró vajat és a felfuttatott élesztőt. Összedolgozzuk, fényesre dagasztjuk, majd lefedve meleg helyen duplájára kelesztjük.

    A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, 0,5 cm vastagságúra kinyújtjuk. Nagyobb és kisebb pogácsaszaggatóval kiszurkáljuk, zsírral kikent tepsibe tesszük (a nagyobb a teste, a kisebb a feje).

    A maradék tésztából (nagyon pici adagokból) készítjük el a fülüket, lábukat és az orrukat. Egész borsszem a szemük.

    Felvert tojással lekenjük, és előmelegített sütőben 180 fokon szép aranyszínűre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá