Kelt csörögefánk recept

Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 5 dkg vaj
- 2 ek kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 1 dl tejföl
- 1 ek rum
- csipet só
- olaj a sütéshez
Elkészítése: Elkészítése:
Az élesztőt pici cukorral a melegített tejben felfuttatjuk és a többi hozzávalóval összegyúrjuk,jól kidolgozzuk.
Fél órát meleg helyen letakarva pihentetjük. 3 mm vastagra kisodorjuk és tetszőleges formákat vágunk derelyevágóval.
Olajban, fedő alatt kisütjük.
Tipp:
Masnikat is készítettem belőle, valamint másfél adagban készítettem, így 3 személyre elég lett.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »