Kelt csörögefánk recept

Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 5 dkg vaj
- 2 ek kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 1 dl tejföl
- 1 ek rum
- csipet só
- olaj a sütéshez
Elkészítése: Elkészítése:
Az élesztőt pici cukorral a melegített tejben felfuttatjuk és a többi hozzávalóval összegyúrjuk,jól kidolgozzuk.
Fél órát meleg helyen letakarva pihentetjük. 3 mm vastagra kisodorjuk és tetszőleges formákat vágunk derelyevágóval.
Olajban, fedő alatt kisütjük.
Tipp:
Masnikat is készítettem belőle, valamint másfél adagban készítettem, így 3 személyre elég lett.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »