Kelt csörögefánk recept
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 5 dkg vaj
- 2 ek kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 1 dl tejföl
- 1 ek rum
- csipet só
- olaj a sütéshez
Elkészítése: Elkészítése:
Az élesztőt pici cukorral a melegített tejben felfuttatjuk és a többi hozzávalóval összegyúrjuk,jól kidolgozzuk.
Fél órát meleg helyen letakarva pihentetjük. 3 mm vastagra kisodorjuk és tetszőleges formákat vágunk derelyevágóval.
Olajban, fedő alatt kisütjük.
Tipp:
Masnikat is készítettem belőle, valamint másfél adagban készítettem, így 3 személyre elég lett.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

