Kelesztett almafánk recept
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 50 dkg alma (reszelt)
- 1 tasak (7 gr) instant élesztő
- 1 ek porcukor
- 5 dl tej
- 5 dkg margarin
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 kávéskanál só
Elkészítése:
1 dl langyos tejben elkeverjük a porcukrot és az élesztőt.
Egy mély tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk az élesztőt, az egész tojásokat és a margarint is. Annyi tejjel összegyúrjuk, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk.
A tésztát cipóvá formájuk, majd egy lisztezett tálba tesszük. Letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük. Miután megkelt beledolgozzuk a reszelt almát is.
Lisztezett deszkán kisodorjuk fél cm vastagságúra, majd közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és forró olajban kisütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »

