Kelesztett almafánk recept

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 50 dkg alma (reszelt)
- 1 tasak (7 gr) instant élesztő
- 1 ek porcukor
- 5 dl tej
- 5 dkg margarin
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kávéskanál só
Elkészítése:
1 dl langyos tejben elkeverjük a porcukrot és az élesztőt.
Egy mély tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk az élesztőt, az egész tojásokat és a margarint is. Annyi tejjel összegyúrjuk, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk.
A tésztát cipóvá formájuk, majd egy lisztezett tálba tesszük. Letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük. Miután megkelt beledolgozzuk a reszelt almát is.
Lisztezett deszkán kisodorjuk fél cm vastagságúra, majd közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és forró olajban kisütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Készítsen egészséges ételt az egész családnak: A legjobb airfryer receptek (x)
A rohanó hétköznapokon minden szülő ismeri a kihívást: hogyan kerüljön gyor
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.28. hétfő
Olyan válogatást állítottunk össze, amely gyors, kiadós és finom fogásokat
Tovább olvasom »
50 év szabadságvágy – Mandoki Soulmates megakoncert (x)
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki Tovább olvasom »

Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.23. Szerda
A mai menü egyszerre frissítő, laktató és villámgyorsan elkészíthető! Ideál
Tovább olvasom »