Kelesztett almafánk recept
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 50 dkg alma (reszelt)
- 1 tasak (7 gr) instant élesztő
- 1 ek porcukor
- 5 dl tej
- 5 dkg margarin
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kávéskanál só
Elkészítése:
1 dl langyos tejben elkeverjük a porcukrot és az élesztőt.
Egy mély tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk az élesztőt, az egész tojásokat és a margarint is. Annyi tejjel összegyúrjuk, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk.
A tésztát cipóvá formájuk, majd egy lisztezett tálba tesszük. Letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük. Miután megkelt beledolgozzuk a reszelt almát is.
Lisztezett deszkán kisodorjuk fél cm vastagságúra, majd közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és forró olajban kisütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 tökéletes keksz recept, ami garantáltan elnyeri a tetszésed!
A kekszek egyszerűek, mégis ellenállhatatlanul finomak. Ebben a válogatásba
Tovább olvasom »12 villámgyorsan összedobható süti recept
Nincs sok időd, de valami édes finomságra vágysz? Ez a válogatás 12 szuperg
Tovább olvasom »TOP 12 csirkés főétel, amikkel pikk-pakk elkészülsz
A csirkés ételek mindig jó választások, ha gyorsan és egyszerűen szeretnénk
Tovább olvasom »8 mennyei töltött fánk, amit imádni fogsz
A töltött fánkok a farsang megkoronázott édességei, amelyek minden alkalomr
Tovább olvasom »Amit a szennyvíz csatorna problémáiról tudni érdemes – Nőknek és mindenkinek (x)
Briák László vízvezeték szerelő, Budapest A szennyvíz csatorna problémák ta
Tovább olvasom »12 szuper fánk, ami nélkül nincs farsang
A farsang elképzelhetetlen fánk nélkül, hiszen ez az időszak a vidámságról
Tovább olvasom »