Kefires lángos recept

Hozzávalók:
- 80 dkg liszt
- ízlés szerint só
- 5 dkg élesztő
- 2 dl tej
- 3 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 nagy doboz kefir vagy (3 kicsi pohár)
- 1 – 2 apróra vágott vagy zúzott fok hagyma
Elkészítése:
Tálba tesszük a lisztet, hozzá a sót, a 3 tojást, zúzott fokhagymát, és a kezünkkel össze keverjük. Hozzá adjuk a cukros tejbe felfuttatott élesztőt, majd a kefirt, és jól , simára dagasztjuk. 1 órára hűtőbe tesszük pihenni Pihentetés után , lisztezett deszkára tesszük és ellapítva pohárral ki szaggatjuk . Kicsit megnyújtogatva, forró olajba sütjük ! Tejföllel, reszelt sajttal kínáljuk !
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »