Kefires lángos recept

Hozzávalók:
- 500 g liszt
- 25 g élesztő
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 pohár kefir (kicsi)
- 1 kávéskanál só
- 1,5 dl tej
Elkészítése:
A tésztát dagasszuk be a sütés előtt minimum 3 órával, de akár előző nap is elkészíthetjük.
Langyos, enyhén cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A liszthez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojást, a kefirt és a sót. A tésztát jól kidolgozzuk, majd folpackal letakarva vagy kelesztő tálba téve, fedelével lezárva hűtőben kelesztjük.
Három óra múlva vagy másnap: A sütéshez egy mélyebb teflon serpenyőben kb 0,5 liter olajat öntünk és felhevítjük. Olajos kézzel egy ökölnyi tésztát szabunk,kezünkkel gömbölyűre vagy ahogy sikerül jól kihúzkodjuk vékonyabbra és forró olajban először az egyik oldalát fedő alatt, majd fedő nélkül a másik oldalát pirosra sütjük.
A lángosokat lecsepegtetjük, majd ízlés szerint tehetünk rá reszelt sajtot, fokhagymás tejfölt. Olyan szépen felhólyagosodott,buborékos lett mindkét felülete.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »