Hozzávalók:
Elkészítése:
A tésztát dagasszuk be a sütés előtt minimum 3 órával, de akár előző nap is elkészíthetjük.
Langyos, enyhén cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A liszthez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojást, a kefirt és a sót. A tésztát jól kidolgozzuk, majd folpackal letakarva vagy kelesztő tálba téve, fedelével lezárva hűtőben kelesztjük.
Három óra múlva vagy másnap: A sütéshez egy mélyebb teflon serpenyőben kb 0,5 liter olajat öntünk és felhevítjük. Olajos kézzel egy ökölnyi tésztát szabunk,kezünkkel gömbölyűre vagy ahogy sikerül jól kihúzkodjuk vékonyabbra és forró olajban először az egyik oldalát fedő alatt, majd fedő nélkül a másik oldalát pirosra sütjük.
A lángosokat lecsepegtetjük, majd ízlés szerint tehetünk rá reszelt sajtot, fokhagymás tejfölt. Olyan szépen felhólyagosodott,buborékos lett mindkét felülete.